Accu-Thyrox – soluție orală de levotiroxină

Accu-Thyrox conține aceeași substanță activă ca și Euthyrox-ul doar că sub formă de soluție. Așadar dacă începeți tratamentul cu Accu-Thyrox sau treceți de la varianta de comprimat la cea de soluție trebuie să știți doza echivalentă. În imaginea din stanga sunt dozele echivalente de levotiroxină, dar indicat ar fi să luați legatura cu medicul dumneavoastră endocrinolog să stabiliți dacă este oportună acestă schimbare (și în situația în care nu ați reușit să achizitionați Euthyrox).

Accu-Thyrox este utilizat pentru tratarea hipotiroidismului, indiferent de cauza acestuia (după operația care a necesitat scoaterea glandei tiroide, tiroidita cronica Hashimoto, etc).

Accu-Thyrox este o soluție care trebuie înghițită. Se administează pe stomacul gol, înainte de micul dejun; doza trebuie stabilită de medicul endocrinolog însă las aici câteva recomandari precizate în prospect:

Adulţi, copii şi adolescenţi cu vârsta peste 12 ani:

Doza iniţială este de 50-100 micrograme pe zi, care creşte cu câte 25-50 micrograme la interval de 3-4 săptămâni, până ajungeți la doza corectă. Doza de întreţinere uzuală este de 100- 200 micrograme pe zi.

Doza recomandată pentru guşă difuză netoxică sau pentru tiroidită Hashimoto este de 50-200 micrograme pe zi.

Doza recomandată pentru tratamentul cancerului de tiroidă este de 150-300 micrograme pe zi.

Pacienţii vârstnici (cu vârsta peste 50 ani): Doza iniţială este de 12,5 micrograme pe zi, care creşte cu câte 12,5 micrograme la interval de 2 sâptămâni, până se obţine doza corectă. Doza finală uzuală este între 50-200 micrograme pe zi. Această doză se aplică, de asemenea, la pacienţii cu hipotiroidism sever şi celor cu boli de inimă.

Copii şi adolescenţi cu vârsta sub 12 ani:

Doza pentru copii şi adolescenţi depinde de vârsta şi greutatea lor. Trebuie monitorizaţi pentru a fi sigur că utilizează doza corectă. Următoarele recomandări reprezintă un ghid: până la vârsta de 1 lună- 5-10 mcg/kg corp, după vârsta de 1 lună- 5 mcg/kg corp.

Cum se utilizează seringa pentru administrare orală:

1. Agitaţi flaconul bine, verificând să fie capacul bine strâns pe flacon.

2. Îndepărtaţi capacul. Notă: Păstraţi capacul aproape, pentru a închide flaconul după fiecare utilizare.

3. Împingeţi adaptorul din plastic în gâtul flaconului. Notă: Adaptorul trebuie să rămână mereu în flacon.

4. Luaţi seringa şi verificaţi ca pistonul să fie complet tras în jos.

5. Ţineţi sticla vertical şi introduceţi ferm seringa pentru administrare orală în adaptorul din plastic.

6. Întoarceţi intregul flacon cu seringa în el cu susul în jos.

7.Trageţi pistonul încet în jos, astfel încât seringa să se umple cu medicament. Împingeţi pistonul în sus, complet, pentru a îndepărta orice bule mari de aer care pot fi prinse în interiorul seringii pentru administrare orală.

8. Apoi trageţi încet pistonul înapoi, până la volumul de care aveţi nevoie pentru doza dumneavoastră.

9. Întoarceţi intregul flacon cu seringa în el în poziţie verticală şi scoateţi seringa din flacon.

10. Doza de medicament poate fi acum înghiţită direct din seringa pentru administrare orală. Vă rugăm să vă asiguraţi că staţi în poziţie verticală şi că pistonul este împins încet, pentru a vă permite să înghiţiţi doza.

11. Înlocuiţi capacul securizat pentru copii după utilizare, lăsând adaptorul în locul capacului.

12. Curăţare: După utilizare, ştergeţi exteriorul seringii cu un şerveţel curat, uscat.

Avantajul acestui preparat față de Euthyrox este reprezentat de lipsa unui interval de așteptare de 30 minute după administrare, acesta neinterferând cu alimentele, medicamentele sau cu alte băuturi.

sursa: https://www.anm.ro/_/_PRO/PRO_6827_10.09.14.pdf

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *